2016-12-14 8115 浏览
一讲起韩国野,大家一定谂起尖沙咀韩国街啦! 不过跟得我哋A姐M佬,就梗系食特别啲,隐世啲嘅餐厅啦!!Sister Korean Cafe真系收得好埋,位于大围新翠商场,唔系朋友J小姐住𠮶度,我哋都唔知𠮶度有间韩国餐厅。唔好以为佢喺屋邨入面就唔掂,餐厅有几劲多韩妹Obba嘅侍应,好似去咗韩国咁。M佬,你唔好再望女啦,又渴又肚饿,快啲叫嘢啦!! 韩国菠萝冰,用成个菠萝做杯,影相呃Like一流,饮落好香菠萝味,仲要有菠萝肉,正!! 另外,忌廉插柚子沙冰都好好味,够晒冻,啲忌廉不断流落嚟。再嚟两个小食医下肚先!! 韩式原味炸鸡,新鲜炸起,非常香口。火山脆皮豆腐,嚟到热辣辣,加埋啲辣酱,好醒胃。我哋咁钟意食蟹,就梗系要嗌韩国酱蟹啦! 呢度嘅酱蟹每日由韩国空运到港,非常新鲜。最正系佢配埋紫菜麻油饭,有劲Local嘅食法: 捞埋蟹膏蟹肉食,好鲜味!!!呢个亚之妈街头炒猪什锦,真系好大呀,有猪肠、猪腩肉、猪腩片、鱼糕,十分足料!! 识食就梗系食埋粉丝同椰菜,吸晒啲精华。哗!! 汉拿山芝士蛋溶岩豚肉炒饭嚟啦,最特别系有专人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因为M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 哗,好足料
韩国菠萝冰
忌廉插柚子沙冰
韩式原味炸鸡
火山脆皮豆腐
亚之妈街头炒猪什锦
哗!! 汉拿山芝士蛋溶岩豚肉炒饭嚟啦,最特别系有专人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因为M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 哗,好足料咁㖞,落极都仲有。
汉拿山芝士蛋溶岩豚肉炒饭
最后砌到星型,加埋蛋黄,搞掂。新鲜炒起,新辣辣,特别好味,少少辣,好香口。
汉拿山芝士蛋溶岩豚肉炒饭
呢餐真系食到揽住𠮶肚走,都系600零蚊,如果喺韩国街到食,一定会无咗张金牛!!!
2016-11-22
韩国菠萝冰