2024-11-03 168 浏览
喺大南街同朋友买完手作野劲肚饿,近近地见到有呢间饺子店就谂住帮衬吓🥟🥟🥟坐低先发觉原来并唔系一间普通嘅饺子店——除咗有饺子食原来仲有得叫咖啡同蛋糕🍰是日特色饺系麻辣白菜饺,好似几特别,呢个拣左灼饺;另外要左份韭菜煎饺。.🥟麻辣白菜灼饺套餐🥟灼饺套餐会跟个汤,今日系西洋菜汤。饮落去非常清甜,应该系冇味精,住家汤嘅感觉。麻辣白菜饺食落去系淡淡嘅麻辣味,味道平衡得好好,亦都唔会抢过咗猪肉饺嘅鲜甜味,唔系话食到要系咁饮水𠮶一种。🥟韭菜猪肉煎饺🥟非常出色,因为饺子皮厚薄适中,煎饺感觉啱啱好,香脆得来唔会太过油腻,香口得来又唔会盖过饺子馅料,完全冇谂过系一间小店可以食到咁高水准嘅煎饺子.🥟咖喱牛筋腩饭套餐似系港式咖喱牛腩饭嘅感觉,咖喱汁唔会太椰,小小辣。牛筋腩都够腍。套餐会跟一碗汤同埋一杯乌龙茶,男士食基本上一个餐都够饱。🍰原味巴斯克芝士蛋糕🧀坐低上网揾先见到原来佢系一间比饺子耽误嘅蛋糕店😝见到餐牌先知今日得返原味蛋糕,其他卖晒。好彩我哋都醒目,落单嘅时候同职员讲想留定一件芝士蛋糕🍰食完啲饺子同埋牛腩,第一次可以用芝士蛋糕作结尾😜😜完全冇期望有蛋糕食之下,食到个劲好味劲滑嘅芝士蛋糕,超级满足,下次

🥟麻辣白菜灼饺套餐🥟

🥟韭菜猪肉煎饺🥟

🥟咖喱牛筋腩饭套餐
咖喱牛筋腩饭

🍰原味巴斯克芝士蛋糕🧀

食完啲饺子同埋牛腩,第一次可以用芝士蛋糕作结尾😜😜完全冇期望有蛋糕食之下,食到个劲好味劲滑嘅芝士蛋糕,超级满足,下次一定要嚟食过芝士蛋糕再加杯咖啡!
原味巴斯克芝士蛋糕
咖喱牛筋腩饭