2022-10-22
上手茶餐厅执左 转左呢间饺子店门面普通唔起眼 食物相片都无 令人好易忽略左佢不过多年前系鲗鱼涌食过 同名既海乐饺子店所以就留步 望下餐牌 结果系无味精既花胶淮山猪骨汤 所以就决定入去试下饺子选择有13款 都几花多眼乱 😵💫有选择困难症既我 最后决定放弃平日最爱韭菜饺,决定试下紫菜饺配上海面汤底好浓 花胶味好重 5只饺子配面好饱肚 只只饺子都爆哂馅 调味亦岩岩好 👍🏻唔知系咪因为要大大只 爆哂馅 所以饺子皮都有一定厚度 钟意薄皮既人就未必钟意但好彩饺子皮都烟靭 加埋d调左味既馅都好食😋最后我将全碗汤饮哂 岩哂我呢类「无饭家庭」 平日无汤水饮既打工仔。下次我会试下将面转菜底 感觉健康d 唔驶食咁多淀粉落肚 又可以食到菜😝临走问老板 原来佢真系以前鲗鱼涌果间! 原来佢系鲗鱼涌结业后 同朋友夹份系上环开左永乐饺子店 早几个月将永乐让哂比拍档后 自己系10月就黎左北角开返海乐 希望大家经过都支持下呢类良心小店 💛————————之后好几次经过 都见到海乐好静 无咩生意 觉得几可惜…希望海乐执下个铺面 吸引到多d北角既街坊食大家都可以试下买生饺 返去自己煮黎食 都唔错架
门面普通唔起眼 食物相片都无 令人好易忽略左佢
不过多年前系鲗鱼涌食过 同名既海乐饺子店
饺子选择有13款 都几花多眼乱 😵💫
汤底好浓 花胶味好重 5只饺子配面好饱肚
只只饺子都爆哂馅 调味亦岩岩好 👍🏻
唔知系咪因为要大大只 爆哂馅
所以饺子皮都有一定厚度 钟意薄皮既人就未必钟意
但好彩饺子皮都烟靭 加埋d调左味既馅都好食😋
临走问老板 原来佢真系以前鲗鱼涌果间!
原来佢系鲗鱼涌结业后 同朋友夹份系上环开左永乐饺子店
早几个月将永乐让哂比拍档后 自己系10月就黎左北角开返海乐
希望大家经过都支持下呢类良心小店 💛
————————
之后好几次经过 都见到海乐好静 无咩生意 觉得几可惜…
希望海乐执下个铺面 吸引到多d北角既街坊食
大家都可以试下买生饺 返去自己煮黎食 都唔错架