2022-10-17 202 浏览
今日爱人拣选左一间隐世餐厅低调地同我庆祝生日餐厅位于山道48号如果你跟地址揾你唔系好熟西环一带嘅路你一定揾唔到,正确要由南里一直去到尾离远见到墙上有个投射logo先至揾到小店装修简约但舒服的,没有太多花巧嘢,门口可以泊少量车的,对于揸车人士都好方便入到餐厅主要由三位美少女主理,好有礼貌招呼到位,一切简简单单但干净舒服。我地点选前菜香煎带子~系简单但系新鲜好食。八爪鱼~配唔记得乜嘢汁但配搭好味嘅。蘑菇忌廉汤~蘑菇味浓虽然简单,但比起我在JW Marriot (Flint )的更胜一筹,只要用心其实简单已经好好味。另外爱人为我预留一份Rib Eye Steak,配薯粒。牛肉一大件切件上碟的,所以只有边位系Grill香,但肉质嫩口都好有牛味都唔错。我个人比较喜欢底面Grill香里面juicy的做法另拣选一份黑毛猪配蓣果汁酱~味道ok的但我略嫌佢干咗D唔够Juicy尾声一件芝士咖啡cake~呢件cake有淡淡芝士味衬托咖啡嘅香味出晒嚟,喜欢食芝士咖啡嘅人一定会好钟意,两者配合得非常好味,我个人觉得可以媲美酒店级数⋯⋯今晚食得好开心大满足,埋单大约一个人四百零蚊,交足功课下次有机会再嚟⋯下次识路
今日爱人
拣选左一间隐世餐厅低调地同我庆祝生日

我地点选前菜
香煎带子~系简单但系新鲜好食。

八爪鱼~配唔记得乜嘢汁但配搭好味嘅。

另外爱人为我预留一份Rib Eye Steak,配薯粒。

今晚食得好开心大满足,埋单大约一个人四百零蚊,交足功课下次有机会再嚟⋯下次识路了

2022-10-16
庆祝纪念