2022-02-10 471 浏览
Instagram: hkfoodie.museum 🔙回头率:10/10🌈性价比:9.5/10🐻‍❄️今次路过见到一间无人既餐厅,即管入去帮衬下,疫情下既小支持。食完之后,绝对要出post📣希望好食既餐厅吾会结业🙏🏽舖头应该系两公婆经营,有礼貌,餐具干净。食物抵食又好食,仲送左两碗汤⁉️*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴: 奶油咖哩鸡 配烤饼 $62Butter Chicken with Naan😋绝对系香港人既口味,首先呢款咖哩既辣可以话系一级辣,小编爱吃辣所以呢款对我地系Bb班。配饭/烤饼一样绝色👍🏼鸡肉&汁既份量刚刚好,吾会只有一两旧肉。汁带微酸,保留当地特色,又吾会重口味!最后食完仲有剩汁,再叫多一份烤饼。LunchSet 仲包埋汽水,眼见配搭烤饼仲送春卷两件,抵食!🈵 9/10🍴: 尼泊尔饺子 $ 58Momo 😋味道同平时香港既饺子差不多,胜在一碟9件,数量你咪话少!再加上附带既酱汁味道特别,绝对令饺子味道再升华。不过最后食到第五只开始,就会感觉到饺子微微咸左啲。🈵 7 /10🍴: 原味烤饼 $ 15
Instagram: hkfoodie.museum
🔙回头率:10/10
🌈性价比:9.5/10

———————————————
奶油咖哩鸡 配烤饼 Butter Chicken with Naan

🍴: 奶油咖哩鸡 配烤饼 $62

🈵 7 /10
原味烤饼 Plain Naan

🍴: 原味烤饼 $ 15
Plain Naan
😋系真系好食到Encore再叫多一份!!单点份量比起lunch set配既,的确大份好多!佢既质感非常有弹性,有口感!平时出面食既系薄、感觉好似食一块皮。但呢个绝对吾会!
🈵 10/10
芒果乳酪 Mango Lassi

🍴: 芒果乳酪 $ 18
Mango Lassi
😋跟Lunch set加配就系$18,如果夏天饮,绝对一流。味道吾会死甜,绝对足料!另外,真系非常大杯又饱肚。
🈵 7 /10

🍽:小印度餐厅
Little Indian Restaurant
📍佐敦吴松街19号地舖

#hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去处 #香港美食 #香港加油 #佐敦美食 #佐敦 #异国料理 #异国风情 #印度 #印度菜 #印尼 #异国美食
2022-02-09
尼泊尔饺子 Momo