2016-06-08 384 浏览
平时好小会出呢头食野,但拍拖总要揾D新意,就上网睇睇有咩好野食,专程黎橕枱脚。M3 Italian 睇个名都知系食意大利菜,餐厅内部布置简单,又不失浪漫元素。首先黎个田园沙律,清新一下,又健康。沙律菜爽脆新鲜,配以微酸既醋汁。如果食惯醋味强烈既醋汁,食客可以自行加入。另外,餐厅仲有橄榄油添。芝士烟肉焗半壳青口,芝士味道好香,配上烟肉既咸香,令整体味道浓郁。但主角都未比佢地抢哂镜,青口系半熟状态既质感,GOOD AR而我今日既主菜就系阿拉斯加长脚蟹意大利饭。唔止有香味、卖相仲睇得、食落又更得。长脚蟹清甜,肉质一丝一丝。而酱汁同饭既比例很好,唔会有一啖系干既。蕃茄味道好足,甜酸很是开胃。只系分量对男生黎讲可能略嫌不足,但如果好似我地咁,会食沙律、前菜,就应该差唔多。总结: 系间有诚意既餐厅,拖友们有兴趣都可以黎橕下枱脚,浪漫一番
田园沙律
芝士烟肉焗半壳青口