2019-03-08
今日同朋友回到充满中学回忆既土瓜湾,附近聚一聚旧。俾我地无意中发现呢到有间新开张,望落几高级既餐厅🍷呢间餐厅好值得推荐俾大家。食得出厨师👨🏻🍳系每道菜上都好用心去制作🥂,食到我地相当之满意🤤👍我地好好彩,walk in 食到,之后再有人walk in 已经话full booking lu😸环境都几好,唔会好阔落,坐得舒服🙂好钟意佢张餐纸巾,好正🤭餐厅做紧set dinner 🥘 头盘有🐖 Iberian Ham:餐厅介绍,Ham系出自佢地有份投资嘅西班牙农场,直接运送到港。我地决定加钱升级,前腿36月熟成.🐖黑毛猪以橡果饲养,含富丰既油脂甘香,味道浓重但唔会过咸。再配上多士一齐食,完美既配合😋 是日餐汤有 黑松露磨菇汤🥣味道超浓郁,好涩,好creamy ,好好饮😻黑松露味好香!忌廉炒北海道带子🤤大大粒既鲜带子,好鲜味,煎到好香好正!个汁调味得好好味,带子够哂入味。白酒牛油炒青口 🥘好多旧。呢种既青口同平时食既唔同,口感再creamy d,无咁干身。加上白酒🍶调一调味,味道更香!🐂美国顶级肉眼扒🥩好大块既肉眼扒,厨师更帮我地切开。哇,超嫩又多肉汁既肉眼。食落好juicy,肉质好好,重牛
呢间餐厅好值得推荐俾大家。
环境都几好,唔会好阔落,坐得舒服🙂
好钟意佢张餐纸巾,好正🤭
餐厅做紧set dinner 🥘
头盘有🐖 Iberian Ham:
我地决定加钱升级,前腿36月熟成.🐖
是日餐汤有 黑松露磨菇汤🥣
味道超浓郁,好涩,好creamy ,好好饮😻
黑松露味好香!
忌廉炒北海道带子🤤
大大粒既鲜带子,好鲜味,煎到好香好正!
个汁调味得好好味,带子够哂入味。
白酒牛油炒青口 🥘好多旧。
🐂美国顶级肉眼扒🥩
好大块既肉眼扒,厨师更帮我地切开。
哇,超嫩又多肉汁既肉眼。
食落好juicy,肉质好好,重牛味😋正!
🐂烧湿熟成美国牛肩排配醋青酱
牛肩排味道无肉眼扒咁浓味,所以配有醋青酱,调一调味!
牛肩排熟到刚好,唔会好熟,食落好嫩!好味
仲可以任食 黑醋沙律🥗同黑松露薯条🍟
够哂开胃!记得留肚食主菜🙈
最后仲有餐饮同甜品。
我拣左🍓HaagenDazs🍧雪糕🍦😍正呀!
大家都食到好饱。