2019-12-23 71 浏览
放工出太子食饭,朋友想去居酒屋,于是嚟咗呢到。一入到餐厅就觉得装潢同布置好有心思,处处体现日式味道。本身想点刺身同串烧,后来发现有锅物,最后决定一人一锅💕朋友点咗海鲜锅配海鲜清汤底($158),配料包括赤虾、蚬、青口、帆立贝、浅草等,仲有大量配菜。而我就点广岛蚝海鲜锅配北海道3.6牛乳汤底,配料会多咗广岛蚝。我地都加咗$25追加乌冬,仲追加多一客双色刺身,即三文鱼同北寄贝。两款刺身都好新鲜,三文鱼肥美而北寄贝就好鲜甜,正!而2个锅都好高质,海鲜清汤底清淡健康,又可以带出海鲜真正既鲜味,配料包括赤虾、蚬、青口、帆立贝、浅草等。而广岛蚝海鲜锅配北海道3.6牛乳汤底,顾名思义,就系用咗北海道牛乳,一上嚟就闻到阵阵牛乳香,配菜多咗2只广岛蚝,其他就同海鲜锅一样。我地食完成个锅之后好饱好满足💕
放工出太子食饭,朋友想去居酒屋,于是嚟咗呢到。

一入到餐厅就觉得装潢同布置好有心思,处处体现日式味道。

本身想点刺身同串烧,后来发现有锅物,最后决定一人一锅💕

两款刺身都好新鲜,三文鱼肥美而北寄贝就好鲜甜,正!

我地食完成个锅之后好饱好满足💕
  • 广岛蚝海鲜锅配北海道3.6牛乳汤底