2021-07-19 325 浏览
为咗迎接又一个忙碌嘅星期,周末夜晚真系要好好咁慰劳自己😤于是就去咗大围同好朋友食咗呢间人气小店风车。朋友话之前都有几次想嚟食dinner,但成日都多人要排队,好在今次有我小食神坐镇,好快就有得食🥳🐖西班牙脆皮乳猪配彩椒汁($219)啲乳猪煎得好香脆,而且睇得出两面都烹煮得好均匀,肉质自然都会keep得好,够嫩够juicy。配埋啲彩椒汁会食到停唔到口😋配料唔系一般薯条而系薯角,感觉又再高级啲开心啲😚🐠珍宝海鲜脆棒($159)所以成日话唔好以貌取人就系咁解,就咁睇样可能你会以为入面只系一堆粉,或者顶多加啲蟹柳之类炸出嚟嘅嘢,原来佢系一份非常有内涵嘅食物!👏🏼就咁叫几啖已经食到好多虾、鱿鱼、菜等等,而且炸完都唔会太油腻,馅料好多充实到爆😻🦆意式田园沙律配烟熏鸭胸($89)啲鸭胸好嫩滑,沙律菜加埋黑醋酸甜度调和得好平衡,健康得嚟又好食,做开胃菜一流🤤整体嚟讲食物质素真系几正,而且环境非常有情调,地理位置近地铁站但又唔会太多人流,稍微有返嚟隐世feel,好适合消遣😽 ———————————————#风车风车 (大围)大围积存街50号葵伟楼地舖

🐖西班牙脆皮乳猪配彩椒汁($219)
西班牙脆皮乳猪

🐠珍宝海鲜脆棒($159)

🦆意式田园沙律配烟熏鸭胸($89)

———————————————

#风车