2022-10-15
星期六优闲地揾间cafe坐下食下野咁,依间都响我个食野list度,都有一段时间,今次经开就试下先,出面有得泊车都几方便,初时落车后仲行错左😂原来就系响后面入到去,今次去唔到正式cafe入面坐,反而要去隔离果间甜品店坐,果间甜品店都想试嘅,但时间尚早要下次lu跟住我同友人等左阵,就有位坐啦,打卡位置比想像中少嘅,叫左个烟三文鱼全日早餐、鸡扒盖饭(都颇多配料拣)饮品就叫左dirty同原味抹茶🍵烟三文鱼全日早餐🥣顾名思义有烟三文鱼,仲有茄汁焗豆、牛油果🥑牛角包🥐烟肉、炒蛋、炒菇、羽衣甘蓝🥬沙律菜,整体都还好,无咩特别惊喜杯dirty友人初时饮唔惯,又热又冻,去到后期就还好嘅我几钟意个原味抹茶🍵虽然冇拉花,因为冇牛奶🥛或忌廉,但我钟意个原味,唔错同埋出面都少有嘅鸡扒盖饭有好多配料,当时等咗都有一段时间,因为侍应话要再煲饭,所以要再等一阵,跟住上到嚟时,都觉得啲饭有少少硬啦,但个鸡扒都几好味,我钟意佢有好多配料,同埋餐牌上写嘅配料都落足晒,中华沙律、蟹子、一本本菇、粟米等等,好岩送饭最后,叫左个是日甜品-柠檬🍋挞,食落唔错都几清新嘅可以试下
最后,叫左个是日甜品-柠檬🍋挞,食落唔错都几清新嘅可以试下