2019-03-20
今晚又来去食我最钟意既海鲜粥底火锅🍲 餐厅都几隐蔽,我几乎行错路! 跟住google map, 穿过左诺士佛台既餐厅,行到尽头,行到个马路口,向左上望,就会见到宝轩酒店,地下就系有蒸气啦!!! 我地点左南瓜鸡粥底火锅,佢哋会先将生米、南瓜粒同埋鸡肉先落石锅,然后再开始蒸其他野! 最惊喜系佢一开始会先蒸左个蛋🤤🤤再加上黑松露! 因为我最钟意食蒸蛋👍🏻👍🏻而且系第一次加黑松露落蒸蛋度,感觉几新鲜个海鲜套餐就系有鲍鱼仔、粉丝圣子、蚬等等既配料! 最搞笑系我地食个粥时,觉得有d淡口味,我地同餐厅讲佢地话因为佢地全部都系用新鲜食材,完全冇落味精,想客人食到原汁原味。可能我平时食开重口味😂😂所以食得咸既朋友,记得可以叫餐厅帮手落小小盐👍🏻👍🏻👍🏻另外值得一赞既系 餐厅好阔落,我地两个人坐得好舒服,而且侍应又好细心,全程都有帮我地蒸海鲜!