2018-07-15
嚟食个下午茶,见有荳子,就系呢个分咗四个区域嘅商场揾,原来系系同ABC区分隔咗一小段路嘅D区,仲系扶手电梯后面近玻璃门𠮶边,唔系成日嚟嘅真系觉得有啲难揾。但好多人都好熟路,咁隐蔽都要等差不多十张枱先有位。先拣个饮品,呢度有唔少小仓红豆嘅抹茶甜品,今日就试类似嘅饮品,大大粒小仓红豆,浓浓嘅抹茶,再加点泡抹,面头仲有BEANS嘅印花,好靓,亦好好味,饮完一杯都好似唔系好够咁。友人就拣咗沙冰系列,原来沙冰之余仲有好厚嘅忌廉,好够份量,够哂冻,唔错。今次唔食甜品,两个人就叫啲小食,见每款小食都大约五十蚊,见小食拼盘都系一百蚊左右,叫个拼盘好似开心啲,仲有炸洋葱圈,肉酱薯条,蜜糖鸡翼,香辣鸡翼,好丰富。两款鸡翼都好惹味,只系香辣𠮶款就一啲都唔辣,同埋洋葱圈拎到嚟时已经淋咗。呢度冇限时,不时有人帮我吔收咗唔要嘅餐具,但冇赶我吔走,揾个地方坐下抖下倾下计,呢度系唔错嘅选择。
但好多人都好熟路,咁隐蔽都要等差不多十张枱先有位。