2019-05-03
说到泰国菜!第一时间就会谂到九龙城!系同事介绍下,决定去庙街,找寻隐藏的泰国菜!大概六点多找到了三妹唛的店舖,从地铁站走过来都是几分钟。。位置算十分方便!时间尚早,稀疏有几枱客!我见朋友们未到,就行一阵再返嚟!再返嚟嘅时候已经坐咗九成满!好彩唔驶等枱!顺利入咗去坐!坐定定嘅时候!首先叫咗个椰青!一边饮再一边睇下个Menu叫什么好。生虾刺身系食泰国菜必定会叫的一个must item ! 他的秘制酱汁非常辣!但系好好味!泰式凤爪亦都系一个不错嘅选择!虽然味道真系好辣!但系越食会越停唔到口!冬阴公汤真的是超级辣!辣到我饮唔到!可能下次一定要request 小辣!泰国人能够接受到嘅辣!我哋未必接受到!我就系一个典型例子!爱吃辣但又不能吃太辣!红咖喱猪配蒜蓉包简直就系一流!比起白饭,我更喜欢将咖喱跟蒜蓉包一起吃!咖喱味会更加突出!串烧鸡翼。。终于食到一个系唔辣!飞天通菜。。如果可以少咁啲辣椒就正啦!总括而言我觉得系唔错嘅!只系舖位有点少!坐得唔太舒服!唔可以倾太耐计!同埋嘢食比较偏辣!如果可以减少啲辣!应该会更吸引!
飞天通菜。。如果可以少咁啲辣椒就正啦!