2022-10-14 18 浏览
同朋友去屯门行街,去到屯门青善街4号康景花园地下12-24号,见到一间叫《壹号餐厅》的餐厅。餐牌好吸引,决定去试下。餐厅入面干净企理,空间好大,光线充足,座位亦好舒服。我地叫左2份午餐食,我要左杯冻柠茶,好友就饮芬达。XO酱猪扒炒公仔面份量好大碟,猪扒仲大过部iphone14😂,公仔面炒得刚刚好,唔会太谂,亦唔会太硬,色水好够,好入味,佢有啲辣椒一齐炒,所以有少少辣味,好开胃。叉烧滑蛋饭呢个个份量都好大,完全系蛋包饭咁的概念。甜甜地的叉烧配滑滑的鸡蛋,已经系完美的配搭,佢仲要用滑蛋包著饭,上面放满叉烧,再淋上叉烧汁,净系见到已经吸引!叉烧肥瘦适中,蛋汁流落白饭到,一只匙羹勺要全部放入口,好味到好似中华一番咁!第日又再黎食过。