2016-11-23 2888 浏览
出差返黎,例行公事,陪女朋友食晚饭,佢想食烧肉,本来想方便啲系楼下牛解食,但女朋友话想试下隔离商场既金舌有三款放题可以拣,亦可以散叫自己点,放题入面无和牛,对食物质素有要求既我,系唔会拣放题,咁就散叫点了一份玉子沙律,太多沙律汁,盖过蛋味一碗紫菜玉子饭,呢道系成晚唯一满意,少少酱油,葱,玉子味道互相配合,但蛋太少,要点多份玉子,但服务员既态度系用差同发紧梦黎形容一份香葱牛舌,点解可以剩系得麻油味,完全无牛舌味一份肩背肉,无味,又无口感一份青菜,我地5:45入座,可以无晒蒜片?得菜同葱?如果9点,我可以接受,但我地已经系第一二枱晚餐客,完全唔可以接受和牛牛肋肉,终于可以接受,肥瘦适中,有肉味和牛肉眼厚切,得油味,无肉味,食完,成个口都系油牛油杂菌烧,唔够黑椒,但味道可以接受蜜糖肠,有蜜糖味,成餐最似样既一道菜两个人最后860蚊埋单,女朋友食完20分钟就肚屙唔知关唔关食物新唔新鲜,但一定唔会再黎

点了一份玉子沙律,太多沙律汁,盖过蛋味

一份香葱牛舌,点解可以剩系得麻油味,完全无牛舌味

一份肩背肉,无味,又无口感

和牛牛肋肉,终于可以接受,肥瘦适中,有肉味

和牛肉眼厚切,得油味,无肉味,食完,成个口都系油

牛油杂菌烧,唔够黑椒,但味道可以接受

蜜糖肠,有蜜糖味,成餐最似样既一道菜

两个人最后860蚊埋单,女朋友食完20分钟就肚屙
唔知关唔关食物新唔新鲜,
但一定唔会再黎
和牛肉眼厚切