2005-07-17
我系跟同事黎食o既,试过两次,之前未试过私房菜,做搞手的同事好细心问我main course 食乜,有乜唔食..等。心在想:都几细心㖞! 一去到觉得感觉好特别,有Home Feel得黎又有小小似餐厅,装修好舒服,D 歌好好听,食足8道菜,净系食足这么多款都觉得底啦,仲要款款有特色,唔系话求奇有汤有沙律有块扒就算,d 前菜好有fusion feel. 出场次序有心情,份量刚刚好,有惊喜。其实我去之前都有上黎权威既openrice 睇过,看到一些食客净系抛下几句话$1000/位,唔好食,叫你去第二间等等。哪,见到呢D再加埋D赞赏咁extreme 我就真系要见识下喇),亲自试过之后,就觉得之前这些有d内容不尽不实,最跨系话甚么自己写o既,唔系o下麻,(谂谂下系咪另一间个老板写嫁呢呵?!)整体来说,我就觉得呢间都几好,最重要系我同d friend 都系九龙人,无乜事唔过海既,一定拣间就脚嫁啦!