2020-11-04
朋友话想食点心,好唔容易揾到间系同路人。虽然入到去令到我有d怀疑人生,播埋d陆味浓电音歌,入面又多年纪比较大嘅人,最后find out 到佢地系隔离间黄到金茶餐厅旗下嘅,就冇左份担心。但如果系对家黎嘅,赚埋佢地d钱咪仲开心🤣 no bias no bias 沙嗲金钱肚个汁几好,浓度适中够入味,但牛肚偏淋。鲜虾烧卖皇好大粒,仲有4粒咁多,好多茶楼叫烧卖皇特点,仲要得两三粒🤣。都重虾味,肉质都弹牙嘅,唔错。黑椒蒸大肠呢个真心正,大大旧,又几多,洗得干净系重点,黑椒够入味,大肠冇霉又唔会太淋。北菇棉花鸡大个左已经好少叫,系朋友拣嘅,食左旧鱼肚,我觉得太淋,d鸡大大旧够滑,算系咁。黑金奶皇流沙包外貌协会嘅我觉得佢唔够靓仔,d金色得一点点唔太eye catching, d流沙够流质,奶皇味都够,但略赚包太厚,流沙偏少。红枣糕唉,呢个就失望喇,我好钟意食红枣糕架,见亲都点咁滞,呢到𠮶d够弹够Q, 但略嫌太黏,仲要近乎冇红枣味咁滞,伤心。脆皮虾肠粉sorry太饿唔记得影,觉得麻麻地,肠粉皮厚,入面又炸得唔够脆,虾肉偏咸,唔推。 整体黎讲点心份量都几老实,午市时间廿几蚊起一笼点心,价钱算合理,茶位好平
沙嗲金钱肚
个汁几好,浓度适中够入味,但牛肚偏淋。
鲜虾烧卖皇
黑椒蒸大肠
北菇棉花鸡
黑金奶皇流沙包
红枣糕
脆皮虾肠粉
整体黎讲点心份量都几老实,午市时间廿几蚊起一笼点心,价钱算合理,茶位好平。但某d点心都有好大进步空间,希望佢地会改善啦。