2019-06-08
旺角太子一带奶茶铺我都叫试得七七八八, 好饮(非连锁)得3间,乐茶系其中一间啦。第一饮系返屋企经过,见到新开一间,虽然睇落有d伏,但唔知点解就系想试。于是我试了一杯奶盖毛尖,男朋友试一杯牛油果奶昔。结果竟然好惊喜!非常好饮!奶盖都无失望!然后就变了常客。试了芒果、哈密瓜、芝士奶盖的各种茶,全部都好味。同老板倾过,他们是转行来开奶茶铺,因为自己屋企人中意整呢d野饮。最欣赏系生果系列的各种饮品,因为全部是新鲜生果做,唔会好似出面全部用水果浓缩汁整。据说他们用的糖是冰糖不是果糖,珍珠奶茶的糖也是自己熬制。真系好用心!没有影相啦~每次买左就即刻饮~唯一唔好就系等待时间比较耐,但我觉得值得的~老板们唔系好识宣传,所以好少人知道呢间铺,希望更多人可以尝试下他们的好味道!