2014-02-07
叫左个四人餐。首先餐汤--罗宋汤。仲衰过茶餐厅啲罗宋汤。汤稀过水。连最基本碗汤系热都做唔到。。。主菜。唔知咩砚肉烩饭。个饭一上暗雅无光。色泽深。但入口。。。竟然只有腥味同怪异既饭味。连最基本碟饭系热都系做唔到。。。主菜二。猪肋骨。唯一正常少少。真系个少少。。。个味道系正常的。但食个下真系完全食唔出件野系猪肉啰好无。我真系睇返餐牌先知自己食梗猪肋骨呀大佬。。。咩蛋火腿烟肉Pizza 。精采啰。。。佢系存在于熟同唔熟既好大空间入面。。。火腿怪味。喂大佬点解火腿可以系怪味家。再配合埋个块蛋。怪上一层楼。神奇地方出现。个Pizza既铁盘系热既。但Pizza系冻家。好神奇呀该热既到最后系全部都系冻既。。。呢下我心谂Cafe 正餐唔掂都算。。。甜品同饮品应该可以期待下。。。但系。。。现实系残酷家。。。四款甜品既其中三样如下心太软。。。一上枱已经穿左。入面既朱古力系以水状流出黎。。个皮干到。。我知冬天亁燥。佢就干到散咁制。。。跟个白色雪糕。。。我真系唔知自己食梗咩。。佢无味家。。。海盐朱古力拖肥挞朋友评语难食。。朱古力怪味。。。终极朱古力。真系终极痛苦。成件甜品以朱古力慕丝作主体但完全食唔出朱古力慕
首先餐汤--罗宋汤。
主菜。唔知咩砚肉烩饭。
主菜二。猪肋骨。
咩蛋火腿烟肉Pizza 。精采啰。。。
现实系残酷家。。。
四款甜品既其中三样如下
海盐朱古力拖肥挞
朋友评语难食。。朱古力怪味。。。
终极朱古力。
真系终极痛苦。成件甜品以朱古力慕丝作主体但完全食唔出朱古力慕丝既幼滑口感。口感仲几"鞋"口。味道同你拜年食既金币朱古力有过之而无不及。。。
饮品。
冻焦糖朱古力。苦茶既苦味完全唔系个回事。同样稀过水既质感。
冻焦糖咖啡。鸭屎绿既颜色对双眼带来强大冲击。。砂冰唔系搅碎哂啲冰就叫砂冰既。。。冰同咖啡完全分离的。。。
结论。。。
该热的冻上。该冻的万幸的冻上。。。如果cafe既甜品同饮品做到佢地咁。。。真系。。。由于本来无谂住打食评所以无相片提供。。。