2014-05-20 563 浏览
初时想快食快走赶睇戏,贪佢有位唔使等,即入,点之中晒计。叫左个鸡喇沙,虾酱炒饭,肉骨茶,3样野各有特色。😨鸡喇沙名乎其实地鸡,如幻似真,揾唔到有鸡,汤亦揾唔到鸡味,到底是有鸡定冇鸡?好一个鸡喇沙。成碗野冇乜味道,最啱感冒个阵食,反正都冇味觉。虾酱炒饭仲有感觉,因为好……唔识讲,食落口同食瓷饭一样,系一样,即系饭有饭味,𩠌有𩠌味,两者各为其主,亦河水不犯井水,好难先可以将饭炒食咁。当中最发人心省既系,其实马来西亚既虾酱系唔系淡淡地,好似1比99既川贝枇杷膏咁既味!到肉骨茶出场,其实个侍应放低左我都未知,因为佢简直去到一个金庸武侠小说中,用毒高手最高境界,就系无色无味无嗅!一煲好似津路加杞子加3条金沙骨既肉骨茶就系咁出场。本人对津路有极高评价,绝无任何贬斥之意,不过我真系想不到有其他更贴近的比喻先用佢做例子。食完成餐之后,都系地下老麦再补飞。

食完成餐之后,都系地下老麦再补飞。
题外话/补充资料:
2014-05-20