2023-07-31 3059 浏览
今日同老公特登去咗沙田围城商场揾食。用餐时间90分钟、上菜比较快,但串烧可能漏单,要等比较耐。装修简洁、坐得比较舒服,香港特色喇⋯⋯坐位与坐位都系唔多空间。食物方面有2样值得推介:烟熏九州鸡火腿,一打开餐盖就闻到一阵烟熏味,薄片鸡肉配红花椒,𡁻落去有弹性有烟熏味,味道唔错,啱钟意试新嘢嘅我哋。鳗鱼石锅饭,份量适中、但系不得不赞鳗鱼好肥美、而且又有弹性,唔同一般超市买返屋企淋擗擗(pat pat)无咬口果只。另外串烧方面,如果烧山芋可以再加埋牛油就更加好喇,之前去日本食都会加粒牛油,盐烧鸡皮可以唔使点,因为比较干、又冇咸味都算脆卜卜,不过食唔到有咩特别,差啲想问吓有冇七味粉或者山椒粉。佢哋仲有其他不同串烧选择如鸡冠、鸡pat pat等等..其如试过食物如tempura就中规中矩,唔算好出色不过亦唔会失望。餐厅服务尚可,有足够人手做嘢,侍应主动帮客人加茶同收走食物碟。
今日同老公特登去咗沙田围城商场揾食。
食物方面有2样值得推介:
佢哋仲有其他不同串烧选择如鸡冠、鸡pat pat等等..