2023-08-30
之前响网上见到 Tapa room蓝波波打卡走廊既环境😍已经觉得好靓好想黎朝圣一下架啦!和朋友相约dinner,大家都好想试吓西班牙菜,我就即刻谂起呢度啦!美食之余重可以满足一下我既港女打卡🥰西班牙薯仔蛋饼呢个真系必点,唔好睇佢外型的的骰骰细细粒,其实都饱肚架!薯仔蛋饼一切开系流心架😍入面馅料薯仔粒混合蛋汁,香浓既蛋味😋好好食呀!!薄切慢煮八爪鱼🐙呢个小食既秘制酱汁,番茄蓉混合橄榄油酸酸甜甜好开胃🤩八爪鱼口感弹牙新鲜黑毛猪火腿24个月风干火腿油润软香,唔会太过偏咸,用来配洒,配Cocktail都一流👍🏻烟红椒蒜辣单骨鸡翼呢个鸡翼我都好钟意食😋好香口惹味,炸得唔会话好油,蒜香味浓,又系用嚟送洒好正!Main Course黑毛猪鞍架配些里醋烧汁伴炸薯粒呢个黑毛猪鞍真系好好食❤️有惊喜,猪鞍几厚身,肉好嫩而且保持到有好多肉汁🥰连个炸薯仔粒都非常好食😋呢个真系私心推介👍🏻 Sangria 🍹🍸我哋各点咗一杯无酒精&有洒精的,有水果粒,香香甜甜,有fruit punch的感觉,但我杯White Sangria 做得比较淡,而且都唔多觉有洒味😆俩个女仔点咗4 款小食、一个主菜,够哂饱了,大满足☺️喜欢
黑毛猪鞍架配些里醋烧汁伴炸薯粒
喜欢西班牙小食,细细碟,人小既时候可以多点几款试吓非常好👍🏻
呢度主打既西班牙Tapas小食的确唔错啊😋
满足一下我既港女打卡😝走廊通道至天花都挂满一个个蓝白色灯泡🤩梦幻feel 重,好靓吖🥰完满