2023-01-04
适逢Christmas + End of the year, 要揾好友来饭聚一下。位于Soho区既法式小餐馆,网上评价都唔错,今晚一于来试下😋餐厅面积不大,只有几张4人枱,装修以深木色为主调,很有格调。menu选择唔多,正好配合我呢种有选择困难症嘅人😛先来ham and cheese platter, 软熟的ham,咸香的芝士,配埋Rose酒,味蕾大享受😜生蚝方面餐厅staff 帮我地拣今日比较新鲜既white pearl 同Scottish rock,非常鲜甜,海水味较轻,还贴心的𠝹开生蚝的带子位💗鹅肝外面煎得香脆,入口脂香感十足,配上酸甜黑醋汁和沙律菜,中和返油腻感😍白酒煮青口,每一只火候都煮得刚刚好,非常鲜嫩蒜蓉煮意粉,强劲嘅蒜蓉味,比较重口味,相对下冇咁喜欢US prime grade rib eye, medium, 比较普通,没有很惊喜😛Weekday 晚上来食饭,只有一两枱客,感觉上有种包场感觉,静静地倾计一流💕Staff 都很friendly, 不过比较新,对餐厅menu不是很熟悉,但仍会热心帮忙👍🏻整餐晚饭感觉良好,系会想再到访嘅一间餐厅☀️
白酒煮青口,每一只火候都煮得刚刚好,非常鲜嫩
蒜蓉煮意粉,强劲嘅蒜蓉味,比较重口味,相对下冇咁喜欢
整餐晚饭感觉良好,系会想再到访嘅一间餐厅☀️