嚟咗呢度10几年。第一次黎系因为阿妈迫左我过嚟,自己对牛腩河冇乜兴趣不过阿妈对佢非常推介我就试吓啦。一试就不能自拔。以前啲清汤腩清汤味好浓,同埋d腩肥瘦适中,价钱都好实惠只系大概$30。因为经常唔喺香港,一返到香港就回去食牛腩河。最初𠮶10几年都OK 㗎系近呢几年我发觉佢有啲转变。第一嘅大转变就系价钱,有30多块钱转眼间变成多过$50。呢个价钱真系有啲贵,但系为咗心爱嘅清汤腩我都食啦。入去食我发觉啲汤冇以前咁龙嘅味道,而且饮完之后口会有啲一口喝我谂应该有少少味精啦。牛腩叫半肥瘦时好时唔好,因为有时煮得太林我就唔系咁钟意。叫爽腩就一如以往咁好。其实比起我食过咁多间牛腩河,呢间算系早食㗎啦。虽然加咗少少味精有啲失望,但系仲系我食过最好食㗎喇。冇办法啦!