2020-09-28
🇭🇰Niku Niku ·之前黎大坑其实都有经过过呢间餐厅 佢个外墙都几型格 而且入边都装修得唔错 职员会问你你想自己烧定系叫佢地帮你烧😎我哋就拣咗叫佢哋帮我哋烧 因为我地费事因为自己嘅手势浪费咗旧和牛咁😈😈所以我哋全程就可以好叹咁样一路等食啦 题外话我本身以为呢啲小店会系日本师傅主理 但系原来入边大部份都系香港人🤣🤣·和牛toro盖饭$175我哋本身就系比呢一个吸引咗 佢嚟到系真系同我喺OpenRice见到嘅相一模一样 所以我对佢劲高期望 但系佢有啲啲失望🙊🙊佢都几大碗既 而且入面有至少10片牛 系真系每一啖都可以有牛送饭 呢个位系正既😈可惜既系佢个牛味唔系好重 而且都无咩油脂 所以成个饭整体都系比较淡味😢而且佢个蛋汁系真系就咁得蛋汁 冇豉油 所以我自己加咗啲烧肉嘅汁落去捞😂😂明明我上网睇好多人都话佢呢一个好出色 究竟系咪我哋果次去啲牛唔靓定系点呢🤭·特选和牛7部位烧肉拼盘$1250因为我哋有选择困难症 所以我哋就决定直接嗌呢一个烧肉拼盘 咁就每样都有得试下😏佢系每个部位有2件既 睇落好似比较少咁 但系其实食落都几饱 可能因为佢全部都系和牛 所以其实都会腻🤣🤣我自己就最钟意入边嘅牛舌
和牛toro盖饭$175
特选和牛7部位烧肉拼盘$1250
因为我哋有选择困难症 所以我哋就决定直接嗌呢一个烧肉拼盘 咁就每样都有得试下😏佢系每个部位有2件既 睇落好似比较少咁 但系其实食落都几饱 可能因为佢全部都系和牛 所以其实都会腻🤣🤣我自己就最钟意入边嘅牛舌同埋牛柳中部 两个肉质都好好 而且好淋 食落真系有一咬就化嘅感觉 佢个西冷薄切同埋牛臀肉都唔错既 不过个和牛小排 西冷扒同埋和牛横隔膜都有啲筋 所以咬落个口感就差少少🙊
#rbyeat
#rby日本菜