2023-07-03
豪隍终于杀出观塘老母,嚟到太古城开分店啦!港岛人表示十分开心!!!次次嚟都要order 佢哋既大大粒虾饺,菜苗饺同埋烧卖,记得呢几样既份量都系一般茶楼两倍大,所以唔好觉得啲价钱好夸张。蒸点都靓靓仔仔,无穿窿无烂皮~皮唔厚得嚟虾肉爽口弹牙,好食~个人最爱系菜苗饺🥬 加入菜苗口感更加丰富,而且自我感觉健康~🤭而佢哋既煎炸嘢都唔错!咸水角烟韧,馅料咸香惹味仲有芝士鲜虾长春卷,干爽唔油腻够晒香脆,最钟意佢附上既芝麻酱,味道好夹!毒L最欣赏佢有点心拼盘, 可以自己嚟食,一份入面有有两粒虾饺,两粒粉果,一只叉烧包同埋一只奶黄包,我觉得个 idea 几好呀!平时毒L想食点心永远好难叫𩠌,叫呢个拼盘唔贵得嚟一次过满足咸甜点各种愿望。就算一个人都可以饮下茶,叹下点心(如果改一粒虾饺,一粒烧卖就完美!)奶黄包够流心亦唔会太甜,唔腻💛坐得舒服,点心即叫即蒸,无加一而且茶钱唔贵,喺太古算系好抵食~ 👍
而佢哋既煎炸嘢都唔错!咸水角烟韧,馅料咸香惹味
仲有芝士鲜虾长春卷,干爽唔油腻够晒香脆,最钟意佢附上既芝麻酱,味道好夹! 毒L最欣赏佢有点心拼盘, 可以自己嚟食,一份入面有有两粒虾饺,两粒粉果,一只叉烧包同埋一只奶黄包,我觉得个 idea 几好呀!平时毒L想食点心永远好难叫𩠌,叫呢个拼盘唔贵得嚟一次过满足咸甜点各种愿望。就算一个人都可以饮下茶,叹下点心(如果改一粒虾饺,一粒烧卖就完美!)
奶黄包够流心亦唔会太甜,唔腻💛