2022-01-26 275 浏览
湾仔一个商业地方想揾个宁静空间食个饭的确系难, 机缘巧合下比我知道呢间意式餐厅, 有两层而且打通, 整个窗口望住维港view的确十分写意, 所以早系一日前已book定黎食😌餐厅店员多为外籍人士, 而且好贴心咁讲解menu, 我地最后每人叫左一个lunch set(包含了starter, main course & dessert)Starter - Vitelli Tonnato面头上既Tuna酱配Ham再加上少少酸果, 几种味配埋入口希望开胃, 系个好好既starter!1/ Prawns Tagliolini $218 set意粉系手工造口感同一般意粉完全唔同, 少少🤏辣味, 配上香浓车喱茄酱味再答少许白酒, Yummy! 虾只有三只🍤, 但系新鲜虾所以收货2/ Chicken Milanese $218 set外观平平无奇, 但估唔到外皮脆而薄, 内里肉质细嫩唔鞋!👍🏾3/ Our Signature Butcher’s Cut $248 set叫得牛当然有分熟度, 叫左Medium煮得岩岩好, 外边炭炉味重, 内里牛味好出而肉质都系好嫩👍🏾4/ Black Truffle Ta

Starter - Vitelli Tonnato

1/ Prawns Tagliolini $218 set

2/ Chicken Milanese $218 set

4/ Black Truffle Tagliatelle $248 set
睇个面已经觉得好邪恶用左好多牛油同芝士, 所以呢项系完全入哂味, 每啖都满满芝士加Truffle既味道👍🏾

最后到佢既dessert, 我地都点左佢既Tiramisu, 最怕有好多餐厅内里饼底唔用酒, 而佢地有但就有的过量, 不过整体黎讲都好食👍🏾

同埋服务上真系好快手有礼貌, 而且餐厅店员同客人都可以有讲有笑 👍🏾👍🏾😄