2021-03-11
近期午饭常外卖自取位于中环的一间型格汉堡包店, 一来地理方便, 二来午市非常抵食, 汉堡包+薯条+饮品几十元起, 仲免加一。夜晚黎过一次, 比午餐时段热闹好多, 小店内环境配合埋夜晚橙光, 好好的hangout 饮啤、吹水feel。好多明星帮衬呢呢个lunch special set 最鬼抵, 几十蚊有汉堡包+汽水+side dish。单叫汉堡包数十至百零, combo 加$41 有埋薯条及啤酒, 我今日叫左个特色双层芝士牛肉汉堡+combo 外卖 ($139+41), 全部外卖即叫即做, order 付款后要等一阵间。找亮点......当然唔系餐厅供应嘅免费四大酱汁亮点......系我杯麒麟生啤也 (1/2 pint), 饮左好多先记得影相, 份量唔止咁少架, lunch时间都可以饮半杯冰冻凉快既生啤, 超爽, 1/2 杯分量刚刚好, 过完口瘾揸车都冇有怕外卖到打开盒子, 刚刚煎好的牛肉汉煲肉香四溢, 影完相忍唔住咬左啖。特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)厚度十足burger joys 用安格斯牛肉汉堡扒, 即叫即煎的汉堡扒, 肉汁丰富, 配上洋葱、酸瓜片、蕃茄片、生菜及双层芝士,
好多明星帮衬呢
找亮点......当然唔系餐厅供应嘅免费四大酱汁
外卖到
特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)
厚度十足
burger joys 用安格斯牛肉汉堡扒, 即叫即煎的汉堡扒, 肉汁丰富, 配上洋葱、酸瓜片、蕃茄片、生菜及双层芝士, 一口咬落去爆汁嘅感觉十分。
厚度十足的汉堡牛肉
洋葱辛香, 酸青瓜片脆口, 酸酸咸咸, 吊味一流, 生菜又爽脆 , 溶左既芝士配埋块juicy牛肉汉堡及内松外脆的汉堡包, 饱肚又好味, 仲要抵食
薯条有三款味道供选择; 蒜蓉、香辣或芝士酱 , 今次攞走时唔记得打开薯条盒, 有啲水气, 冇咁脆口, 幸好今日个芝士酱好味。
我拣咗芝士酱, 呢个芝士白酱有啲似法国白芝士, 芝士香浓得来带点微酸, 就系啲人成日讲嘅臭芝士味道, 喺超市买系较贵的芝士。
呢个白色芝士酱好味