今日同我妈妈同埋爱人三人行黎到尖沙咀呢间拉面店,一口气试左佢唔少野食首先第一碟黎到既系唐扬炸鸡,由于系星期日所以冇午市12蚊小食优惠,但我太肚饿,都系叫左炸鸡同饺子~ 唐扬炸鸡系多汁嫩滑既,重点系佢炸酱厚度好好,每一粒都好平均,令佢炸出黎既炸鸡每一粒都好嫩滑多汁,唔会干。之后系鸡叉烧鸡白汤拉面,开头都将重点放系限定既鱼介汤同豚骨汤拉面到,但系呢个鸡白汤先系今日介绍重点,佢个鸡汤味道好浓郁,鸡叉烧系滑同弹牙既~拉面每一淡面有佢浓厚汤底既味道!鱼介拉面汤底好重鱼仔干既味道,个味道好挂面,令你每一啖都好似食紧鱼仔干小食咁,不过我唔太钟意呢个味道,另外呢碗拉面个豚肉比较薄,炙烧完有啲干!最后我叫既辛辣炙烧豚肉拉面,呢一碗既豚肉又比较厚,有慢煮既特色好软滑同炙烧既香口,但汤底一般,个辣味太辣,盖过左猪骨汤既味道~ 完结小食,饺子个皮做得几好,但入面唔够多汁而个辣酱就好辣,完全麻痹我个味蕾。总结最推荐既系鸡白汤产品~另外其实几款汤底佢系做得好浓郁,所有汤底都系浓浓既味道,其中拉面既粗幼同挂面效果都好好,味玉都好好味,每一款面都唔会太咸~不过辣同鱼介味有啲太单一,豚肉系两个面之中都有质素参次系佢既弱

鸡叉烧味玉鸡白汤拉都

特浓鱼介炙烧豚肉拉面

辛辣炙烧豚肉味玉拉面

辛口烧饺子

总结最推荐既系鸡白汤产品~另外其实几款汤底佢系做得好浓郁,所有汤底都系浓浓既味道,其中拉面既粗幼同挂面效果都好好,味玉都好好味,每一款面都唔会太咸~不过辣同鱼介味有啲太单一,豚肉系两个面之中都有质素参次系佢既弱点。如果有机会再黎要试下原味先得~

鸡叉烧味玉鸡白汤拉都
  • 鸡叉烧味玉鸡白汤拉面