2023-12-11 29 浏览
走入嚟,一股热腾腾嘅鸡汤香气扑鼻而来,令人一嚟就热血沸腾!首先,我试咗杯嘅胡椒猪肚鸡汤米线。话咁快,搅拌一阵,试嗌一啖汤,即刻「哗」一声,温暖嘅胡椒味道真系暖笠笠,宜家喺外面凉飕飕,饮汤真系好过瘾!啲猪肚切得薄薄哋,咬落去弹牙得嚟又唔柴,系处理得好的证明。而鸡肉自己就嫩滑得来,一啖一啖嘅,真系满足!唔少食肆做得鸡肉有时柴又干,但呢度嘅鸡件就系好啖啖肉,食落去鲜美多汁。当然,唔少得米线本身,完美吸住汤汁,滑溜溜啖啖唔行龙,食落系真心添口。闷晒个礼拜,尽系咬文嚼字,今次终于可以松一松,食啲真材实料嘅好嘢。一边饮汤,一边感受呢杯热气腾腾、人情味浓嘅环境,即刻暖笠笠。食得好,心情自然就开朗起嚟,屋企人话我今日笑口常开,肯定系因为呢顿简简单单而又暖呼呼嘅米线大餐!