2021-06-09 24 浏览
夏天最爽就系叹住冷气打边炉🍲 今晚就嚟元朗呢间小店试吓鸡煲同埋打边炉🤤 点完餐之后会有一大盘酱料任攞唔嬲☺️🐓 魔鬼鸡煲(BB辣)$288/只大大煲,隔住口罩都闻到好香!利申我哋唔太食得辣,嗌左BB辣都觉得好辣,又麻又辣,几爽😂 入面有鸡肉、云耳、豆卜,鸡肉真系好好肉地,肉质嫩滑,唔会食到好多碎骨👍🏻 豆卜索晒啲汤汁,所以会辣上加辣🌶️🐂 蜜椒薯仔牛柳粒 $68牛柳粒表面甜甜地,肉质非常嫩口,一口一粒好开心🥳 薯仔外脆内软,呢个大家都赞不绝口👍🏻 另外仲有三色椒🫑,感觉健康啲~即叫即炸脆响铃 $38可以就咁食,或者打边炉~ 果然系即叫即炸,就咁食嘅话口感松化香脆,邪恶但好食😋 如果打边炉就会软腍,几有咬口~ 花胶 $58口感滑嘟嘟又弹牙,每一啖都系满满嘅骨胶原,索埋鸡煲嘅辣汁,更加入味🤤🐂 瀑布芝心牛丸 $68/份牛味香浓,口感好弹牙,咬落入边系爆浆芝士,仲做到拉丝嘅效果,芝士味浓郁👍🏻🥟 手工韭菜饺 $38做到皮薄馅靓,外层嘅皮唔会觉得好似食紧面粉嘅感觉,入边嘅韭菜馅好足,而且调味唔错😊🐂 牛魔王拼盘(大)$488上台都几震撼😲 有好多唔同种类嘅牛,雪花靓,唔会好薄切无肉地,当中最钟意啲

🐓 魔鬼鸡煲(BB辣)$288/只

🐂 蜜椒薯仔牛柳粒 $68

即叫即炸脆响铃 $38

花胶 $58

🐂 瀑布芝心牛丸 $68/份

🥟 手工韭菜饺 $38

🐂 牛魔王拼盘(大)$488
上台都几震撼😲 有好多唔同种类嘅牛,雪花靓,唔会好薄切无肉地,当中最钟意啲安格斯牛,牛味十足,大力推荐!

🥬 田园杂菜篮 $68
食咗咁多肉,梗系要食啲菜消滞~ 有两种菜,份量都几多,索埋汤汁食又系好惹味~

🥤 饮品 $18/枝
要咗果粒橙、加多宝、竹蔗茅根海底椰同埋冰糖雪梨。全部都系雪冻攞出嚟嘅,最啱食辣嘢、打边炉嘅时候饮。见到另外一台系嗌冻柠茶,好大杯,下次可以试吓😆

呢度唔会催人走,老板几nice~ 啲嘢食嘅味道真系唔错,冇一个系伏嘅,食完真系揽住个肚走🤣