2021-01-06
话说今日有啲事要入元朗搞,我地梗系要周围揾吓有咩好嘢食啦!睇番上次来元朗已经差唔多2年前😅食完正餐后,我地喺openrice search咗几间想食嘅小食店,去咗一间串烧店等鸡串𠮶时,谂紧加唔加块鸡扒,有个哥哥听到就同我地讲呢间「觅食家」啲鸡脾正啲。虽然路程要十几分钟,我地都决定去试试。去到啱啱过咗6点,限聚令下只可以外卖~比完钱等咗10分钟就有得食!块鸡脾太大所以切开2块先摆得入个袋 😂 $28真系抵到烂!!鸡脾唔油腻不特只,一咬落去就feel到块皮有几脆!!!唔只系家乡chicken𠮶只脆,系又薄又脆𠮶只!!直情好似食紧台湾𠮶啲薄片猪肉干咁!鸡肉都算淋同多汁(不过鸡皮嘅好食程度远远抛开鸡肉😆)我地留咗半块攞返屋企,1个钟后焗返热竟然同之前无分别,实在好食到太夸张了😭再来元朗一定encore!