2023-04-18
今日同3位朋友系cwb揾韩国野食,见到呢间韩国鸡煲系韩国几十年历史,价钱亦唔贵一于试试佢..2男2女点左佢个辣鸡㶽,本来见佢个汤底红当当仲怕好辣,但真正饮个汤辣度刚好,适合一般香港人程度,加上汤底有蒜蓉混合,少少辣加少少蒜味,个汤几好味几开胃😋但最惊喜系个鸡,虽然系鸡㶽开住电池炉滚住汤十下十下食,食左个几钟,但啲鸡肉由头到尾入口都系甘嫩滑,一啲都没鞋口..同平常中式鸡煲嘅肉口感好唔到,而且啲肉好入味,唔点酱油都好够味. 值得一赞👍我地另外order 左个拉面(其实就系辛辣面啲friend), 浸左汤食好好味..打完边炉后再用汤底整个芝士抄饭..饱晒..个芝士抄饭ok一般,无特别惊喜...下次再来会试下个刀削面,个韩国waitress话用来打边炉好正...讲番地方,地方干净企理,啲枱唔会有一般火㶽店嘅油渍,座位与座位有足够空间,洗手间仲好干净,食火㶽有一次性围巾,kimchi 同芽菜食完会免费帮你添,几细心. 员工亦好有礼貌,唔会赶狗甘.我地4个人只系order 3人分量嘅鸡㶽加个拉面同芝士抄饭就已经够饱..每人200唔使落到楼..以晚饭来计算好味又抵食.会翻焯试埋个唔辣嘅加刀削面睇下佢
我地4个人只系order 3人分量嘅鸡㶽加个拉面同芝士抄饭就已经够饱..每人200唔使落到楼..以晚饭来计算好味又抵食.会翻焯试埋个唔辣嘅加刀削面睇下佢咩料..