今日本来想去凝香园买可乐鸡翼饭(唔知有无记错名),但阿姐话卖哂,又想食鸡,行咗隔离两档,嚟呢间买咗个招牌无骨海南鸡饭,包个例汤盛惠49蚊。买饭𠮶阵,收银阿姐仲问我要唔要加6蚊转髀位,话滑啲,我话唔洗。打开个饭盒,食咗一啖饭,成阵发霉既up味,似系啲白米放咗好耐,或者受潮发霉,味道好怪,十足十以前返大陆食过啲劣质餐厅既白饭,差!跟住到试旧鸡,无味,干柴,仲要斩埋啲鸡皮连肉碎俾我,啲鸡唔系新鲜鸡都算,唔知佢点调味,差!啲鸡底下有三四旧腌青瓜,味道正常 啲酱料正常,比鸡同饭更出色,不如净卖酱料算!个海南鸡饭仲要差过连锁快餐集团大xx既出品,十分难得!个例汤试咗一啖之后倒哂,淡味,成堆水沟鸡油,有一旧细冬瓜响底。呢间第一次试,然后没有然后,完了吧,浪费咗49蚊。

啲鸡底下有三四旧腌青瓜,味道正常

呢间第一次试,然后没有然后,完了吧,浪费咗49蚊。

2020-12-28
外卖自取