2019-04-05 799 浏览
<真滋味>-系隔离街食完晚饭 友人突然话有好介绍就系呢间喺电车总站附近嘅舖头舖外写明 烤鸡髀要15分钟烤制 要排队前或提早打电话订今次只系行过咁岩友人介绍 明显就系冇订但咁岩一叫就有 好彩唔使等太耐—————————————————————-『驰名烤鸡脾』🍗 - $30-所谓色香味俱全 呢只烤脾可以话系香味都杀死人闻落好强烧烤同烟熏既香味 🤤店员会先落少少椒盐 加埋少少辣粉 不得了食烧鸡最紧要都系块鸡皮 慢慢烧 烧走晒啲油份咁样烧鸡皮系零舍香脆 可惜比我整烂左少少咬落去 肉质虽然不是嫩滑juicy 但亦唔鞋反而可以一梳一梳齿开啲肉 唔会话食得好狼狈唯一就系$30食只鸡脾都真系奢侈左少少🤦🏻‍♂️-真滋味美食 (西环)西环卑路乍街163号地下-—————————————————————P.S. 唔驶等好似系因为佢俾咗人哋留起𠮶只比我 🤷🏻‍♂️#foodbeggar #hkfood #food #chickenthigh #chickenleg #grilledchicken #kennedytown #begginginkennedytown #beggingin坚尼地城

<真滋味>
咁样烧鸡皮系零舍香脆 可惜比我整烂左少少
咬落去 肉质虽然不是嫩滑juicy 但亦唔鞋
反而可以一梳一梳齿开啲肉 唔会话食得好狼狈
唯一就系$30食只鸡脾都真系奢侈左少少🤦🏻‍♂️
真滋味美食 (西环)
西环卑路乍街163号地下
—————————————————————
#foodbeggar #hkfood #food #chickenthigh #chickenleg #grilledchicken #kennedytown #begginginkennedytown #beggingin坚尼地城 #begginginhk
烤鸡脾
烤鸡脾