2020-04-15
早在2018年,我老友已经介绍过呢间以大鸡髀出名嘅餐厅,到今日我突然谂起呢间野,挑起条筋今日去食觅食家,佢嘅鸡髀应该出左名好几年了,今日我先第一次食,依家疫症关系啦,一张枱唔可以坐咁多人,可能会出现等位耐左嘅情形。一入去坐低唔驶谂,鸡髀饭$49,有炸髀同豉油髀拣,我之后听到人落单先知,我叫𠮶阵个店员直接帮我落炸髀蛋呢佢会问你熟蛋定太阳蛋,好细心汁我要豉油,想简单啲,其他汁我怕太浓味,有其他汁拣的啲豉油落哂喺个饭度,混合埋啲蛋汁,佢个豉油应该煮过,自己再调过味,几好食,少少甜,有阵药材定香料味个饭好,有咬口而唔会烂,米有质素我食哂啲饭再食髀,咁样方便啲一睇就觉得好夸张啦,咁大只,净系食髀都饱啦切开就见到白雪雪鸡肉,唔算干嘅,有啲汁,冇调味的,就咁炸的香口嘅,肉软熟,食到鸡味,但你问我呢,我觉得鸡髀细只返少少好啲,我当然知大只髀就系卖点,但系呢个系我感觉啰味道就可以,冇话好惊喜但$49绝对抵食最后我都要用手食冻柠茶,唔够甜味,茶ok,甘甘地涩涩哋佢个餐牌一览,自己睇下啦~
蛋呢佢会问你熟蛋定太阳蛋,好细心
汁我要豉油,想简单啲,其他汁我怕太浓味,有其他汁拣的
个饭好,有咬口而唔会烂,米有质素
但$49绝对抵食
最后我都要用手食
冻柠茶,唔够甜味,茶ok,甘甘地涩涩哋
佢个餐牌一览,自己睇下啦~