2024-03-26 16 浏览
《😋晴晴港饮港食 #misshcfoodie》有冇人同我一样都好钟意食鸡翼,如果话鸡翼都有放题你又会唔会去食呢?🤭估唔到中环都有一间可以比我疯狂食鸡翼嘅餐厅😍餐厅设计结合酒吧与艺术元素,走工业风,其中一幅墙身好有风格,系由旧卡式磁带组合而成😲怀旧得来又有一番旧香港味道🌟 鸡 全部都系鸡 $398 套餐可以拣4款口味嘅鸡翼,每款6只,仲可以自选2个配菜😚🌟中式海鲜酱鸡翼 👍呢只味十分有惊喜,系有海鲜酱、蜂蜜、黑芝麻同洋葱混合腌制,味道酸酸甜甜好有风味🌟金鸡鸡翼鸡翼表面涂上金箔,感觉奢华卖相吸引🤩食落原来系大蒜同牛油迷迭香味,好睇又好食🌟自家制咸蛋黄鸡翼我系咸蛋黄爱好者见到有咸蛋黄味已经即刻叫咗,鸡翼炸到好脆、捞左咸蛋黄酱之余面头仲有咸蛋黄碎😍 超级邪恶😈不过无想像中咁香浓🌟蜜糖芥末鸡翼除咗蜜糖同芥末,原来仲加咗柚子唔怪得之味道好清新,仲可以自行控制芥末份量🌟黑松露薯条 👍系我最喜欢嘅幼身薯条🍟炸到好香脆,点埋黑松露酱更滋味😋🌟黑松露芝士忌廉汁通粉真系超多芝士🧀表面仲要洒满芝士碎,而且份量都好多。食落芝士味浓郁加埋忌廉好creamy仲有阵阵黑松露香🤤◆ Passionfruit Prose
《😋晴晴港饮港食 #misshcfoodie》

🌟 鸡 全部都系鸡 $398
套餐可以拣4款口味嘅鸡翼,每款6只,仲可以自选2个配菜😚

🌟中式海鲜酱鸡翼 👍

🌟金鸡鸡翼

🌟自家制咸蛋黄鸡翼

🌟蜜糖芥末鸡翼

🌟黑松露薯条 👍
系我最喜欢嘅幼身薯条🍟炸到好香脆,点埋黑松露酱更滋味😋

🌟黑松露芝士忌廉汁通粉

◆ Passionfruit Prosecco Mojito $80
Mix咗热情果同薄荷嘅prosecco,甜甜哋好refreshing😌

◆ Mango Soda $60

人均价钱:$300
味道:8/10
环境:8/10
服务:8/10
回头率:8/10

👍=必食

#misshcfoodie_中环

📍 Wingman (阁麟街)
地址: 中环阁麟街37-43号祥兴商业大厦6楼
电话: 96075500