2020-07-26 953 浏览
第一次黎,叫左两个主食,体验极疯狂。1.和风牛肉乌龙面乌龙面面质极级滑,滑到唔识形容,出面好难可以食得到咁滑,除了滑也是滑,心服口服,正。汤底唔会太浓,清清地但亦够味,唔会掩盖其他食材味道。牛肉肉质都唔错。除左面仲有其他前菜,包括云耳、沙律、泡芙,配搭好新奇。云耳配酸醋开胃,泡芙甜甜地都好食,沙律都不过不失。2.蒲烧鳗鱼饭鳗鱼饭都系有同样前菜。另外仲有个汤,有少少苦味,同时又带辣及咸。感觉系白萝卜汤加左胡椒咁,唔识形容,味道麻麻。鳗鱼饭主角当然是鳗鱼。鳗鱼的鱼味普通,但质地却系令我好无奈...食落胶质几重,唔识形容,唔知点解弹性咁强,如果用普通匙羹切开系好困难。平时食鳗鱼质感好少食到咁样。食完晒亦特别觉得肥滞。唔清楚鳗鱼系咪同出面其他食肆用唔同品种,但唔多好食。3.芦荟桂花雪梨茶雪梨茶充满粒粒芦荟,有清香桂花味,雪梨的味道亦淡淡的,清新怡人,真系几好饮。
第一次黎,叫左两个主食,体验极疯狂。

1.和风牛肉乌龙面
和风牛肉乌龙面