餐厅: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
资讯:

上次同朋友食过尖沙咀既分店,一试之后难以忘怀,所以带老公去食,自己又可以回味一翻!尊贵海鲜餐首先上左六款海鲜,样样都好大只、饱满,等紧我去品尝佢!日本大元贝平时我会唔食橙色果旧,但职员话唔系内脏,唔洗担心,已清晒,成只可安心食。蒸熟后无缩好多水,啖啖肉!好清甜!好味!台湾九孔鲍鱼好大只!清洁得好干净,食落好爽口弹牙!好甜美!韩国珍珠蚝好大只!涨卜卜的,好肥美!咬落去时爆晒浆甘,好juicy ,好有蚝味,一啲都唔腥!日本野生赤虾大细好似牡丹虾甘大只,职员话系刺身级既虾虾头有好多膏!虾肉好多,好清甜,又爽口!好好食!大西洋青口同刀贝两款都有淡淡既海水咸味,好清新,够肥美!琵琶龙虾、馒头蟹同奄仔蟹琵琶龙虾,望图都见到有好多膏!啲膏好滑又甜!虾肉实净新鲜,一夹就成只起到,正!咬落去啖啖肉,相比平时食既龙虾更清甜!好好食!罕有藻食野生奄仔蟹呢个听讲系老板亲自简货,确保系靓先要!因为系藻食蟹,所以啲膏绿绿地色,食落有少少回甘既味道。个膏好浓,好creamy ,好好食!肉质好嫩滑,特别甜美!太平洋馒头蟹一个波甘🤣呢个又系好多膏,但佢个膏系硬硬地果款膏,都好浓好甜!馒头蟹系季节食材,我地都系甘岩呢几个

尊贵海鲜餐
首先上左六款海鲜,样样都好大只、饱满,等紧我去品尝佢!

日本大元贝
蒸熟后无缩好多水,啖啖肉!好清甜!好味!

台湾九孔鲍鱼
好大只!清洁得好干净,食落好爽口弹牙!好甜美!

韩国珍珠蚝

日本野生赤虾
大细好似牡丹虾甘大只,职员话系刺身级既虾

虾头有好多膏!虾肉好多,好清甜,又爽口!好好食!

大西洋青口同刀贝
两款都有淡淡既海水咸味,好清新,够肥美!

琵琶龙虾、馒头蟹同奄仔蟹

琵琶龙虾,望图都见到有好多膏!

罕有藻食野生奄仔蟹
呢个听讲系老板亲自简货,确保系靓先要!

肉质好嫩滑,特别甜美!

太平洋馒头蟹
一个波甘🤣呢个又系好多膏,但佢个膏系硬硬地果款膏,都好浓好甜!馒头蟹系季节食材,我地都系甘岩呢几个月份去食先食到,迟下就无🤣

最后食蔬菜盆同粥底就完美结束

呢度啲海鲜真系好新鲜,出面都未必买到,加上蒸既时间刚刚,好嫩滑,我自己都无信心可以做到
食甘多海鲜🦞,又好食,呢个价钱超值!会再去!