2021-08-19
最近新蒲岗多咗好多嘢食,好多人都有提起过 海胆仔 呢间海胆专门店,门面都几大,第一眼睇仲以为系海产市场嘅外卖店,点知原来系有两层嘅居酒屋。店内都放咗好多唔同嘅日本摆设都几有feel,如果系播日本音乐应该会仲正(虽然韩文歌都几好听)本身想试海胆系列期间限定嘅推荐,但身为一个未食过海胆嘅人,最后都系拣咗海胆三色丼! 成个套餐有包埋日式餐汤同和风沙律,日本餐汤里面仲有清甜嘅蚬,额外仲可以加$10换波子汽水(好耐冇饮了)。三色丼包括三文鱼籽、吞拿鱼蓉、海胆。海胆初体验嚟讲,我觉得佢颠覆咗我对海胆嘅印象,今次食嘅都几新鲜几creamy,最重要佢系唔腥唔苦~作为一个钟意食三文鱼籽嘅人,我觉得系很OK,粒粒都有鱼油香,捞埋啲吞拿鱼蓉食就一流啦!一碗份量都几足够,可以一啖𩠌一啖饭。见佢有咁多熟食嘅选择~我哋就拣咗日式章鱼烧同香蒜牛柳粒。呢个价钱有六粒章鱼烧都算几抵食嘅,仲有唔少柴鱼片😍满意der!!!虽然章鱼粒唔系太大,但系口感都几好,唔会好难咬开,酱汁分量刚刚好食落唔会太干又唔会觉得好肥腻。一品料理香蒜牛柳粒~第一啖就好欣赏佢个汁,够浓味同牛柳粒好夹,仲有唔少嘅洋葱同埋干蒜片,一碟嘅份量都唔少,不过
见佢有咁多熟食嘅选择~我哋就拣咗日式章鱼烧同香蒜牛柳粒。
一品料理香蒜牛柳粒~第一啖就好欣赏佢个汁,够浓味同牛柳粒好夹,仲有唔少嘅洋葱同埋干蒜片,一碟嘅份量都唔少,不过有部份唔够软腍难啲咬,下次可以试埋其他一品料理!
又为食又怕食唔晒嘅我哋加多左一客三文鱼腩寿司,$16有两件又真系几抵,外观同口感都唔错,如果再肥美啲我食多几件都仲得🤤
!值得一提嘅系员工嘅服务态度!
事关我哋研究咗一阵点样开个餐汤盖😂😂😂有员工主动过嚟帮我哋手,如果唔系佢,我惊我一扭个盖又会倒泻晒
海胆三色丼$128+原味波子汽水$10+日式章鱼烧$28+香蒜牛柳粒$68+三文鱼腩寿司$16
埋单$250