2017-02-14
今个星期一又到左一年一度既团年饭今次亲戚简左黎呢一到 我觉得都几好起码唔再系食个D乳猪乜乜乜、鱼翅乜乜乜、鲍鱼乜乜乜呢间中菜系位于中环既所以可能唔钟意过海既就可以唔会太钟意啦但系同时间 我觉得团年饭食呢D已经系一个大突破黎首先要提及既系 一个叫做龙腾捞起既野 简单D黎讲 就系一个「捞起」D上辈既亲戚一定会好钟意但系因为我挂住睇 所以无影底 但系我觉得 如果同屋企人亲年黎呢个真系一定要叫我谂个个都会好钟意椒盐蛤蟆功 (田鸡脚)之后我地就叫左D小菜 其实每款我都觉得几特别钟意辣既朋友 应该会几钟意呢个 睇张图都见到 佢上面加左好多辣椒然后 再睇真D 其实佢系田鸡脚黎LOL 不过真系好惹味 个田鸡脾好正呀孔雀煎黄鱼我第一眼睇既时候 仲以为系生虾既熟版LOL…。姐系「熟虾」不过事实上佢系鱼黎既 唔知灵感系咪都系源自生虾呢HAHAA食落去 脆脆地 带少许辣 食落好香口!之后就讲下个餐厅既环境系一个西式既格局、中式既菜色不过虽然佢唔系圆台 系长方形台 但系我觉得感觉都几舒服同埋两位主席位都可以听到对方讲野既呢次既团年饭真系唔错
今个星期一又到左一年一度既团年饭
今次亲戚简左黎呢一到 我觉得都几好
起码唔再系食个D乳猪乜乜乜、鱼翅乜乜乜、鲍鱼乜乜乜
呢间中菜系位于中环既
所以可能唔钟意过海既就可以唔会太钟意啦
但系同时间 我觉得团年饭食呢D已经系一个大突破黎
D上辈既亲戚一定会好钟意
我谂个个都会好钟意
之后我地就叫左D小菜 其实每款我都觉得几特别
我第一眼睇既时候 仲以为系生虾既熟版LOL…。姐系「熟虾」
不过事实上佢系鱼黎既 唔知灵感系咪都系源自生虾呢HAHAA
食落去 脆脆地 带少许辣 食落好香口!
系一个西式既格局、中式既菜色
不过虽然佢唔系圆台 系长方形台 但系我觉得感觉都几舒服
同埋两位主席位都可以听到对方讲野既