2022-10-27 187 浏览
一直去开锦田cohee,知道粉岭开分店真系好开心,附近仲有露天停车场泊车,留意返,最低消费两小时,去cafe hea下好快过。粉岭cohee 地方大啲,开扬啲,有落地大玻璃,靠窗位置有两台塌塌米,有自然光,外面有大树,加上唔少绿植点缀,环境舒适。天气好仲可以拣坐露天位置,好有渡假feel 架。咖啡保持水准,系我中意既nutty 口味。green tea latte 见店员耐心用抹茶刷搅拌抹茶粉,牛奶比例刚好,系有少少大人味既甘甜。仲有一款邪恶朱古力特饮系粉岭店独有,一上枱个样好靓,打卡之选,朱古力沙冰入面有脆米同朱古力粒,浓得黎又有层次。粉岭cohee除左有我最中意既小龙虾沙律牛油果酸种包配沙律,仲有all day breakfast 同意粉。今日叫左烟三文鱼all day breakfast,烟三文鱼有两大片,口感厚实唔过咸,另外有牛油果,炒蛋,炒菇配酸种包食,无味精鸡肉肠坊间少见,加埋沙律菜,整份all day breakfast 饱而不腻,配搭均衡。另外叫左个明太子小龙虾意粉,即叫即煮够热,份量适中,意粉唔会过淋,明太子酱汁挂身,浓而不腻,有唔少配料,小龙虾,番茄仔,三文鱼籽,系

粉岭cohee除左有我最中意既小龙虾沙律牛油果酸种包配沙律,仲有all day breakfast 同意粉。今日叫左烟三文鱼all day breakfast,烟三文鱼有两大片,口感厚实唔过咸,另外有牛油果,炒蛋,炒菇配酸种包食,无味精鸡肉肠坊间少见,加埋沙律菜,整份all day breakfast 饱而不腻,配搭均衡。另外叫左个明太子小龙虾意粉,即叫即煮够热,份量适中,意粉唔会过淋,明太子酱汁挂身,浓而不腻,有唔少配料,小龙虾,番茄仔,三文鱼籽,系cafe 食到咁丰富既热食,系粉岭cohee 既惊喜。