2010-10-22 805 浏览
为左庆祝拍拖周年纪念, 我男友专诚带我黎呢间餐厅一试, 佢话顶楼系一个露天bar, 个view好正, 喺31楼….所以我相当期待~31楼下一层就系食饭既地方, 当晚我地就喺呢度用膳我地叫左 Crab cake – 从来未食过, 因为一向好少食西餐, 味道几得意, 将蟹肉整碎加入多种材料, 几特别~薯蓉 – 唔会太腻, 一般薯蓉系好重牛油同埋cream, 好快滞. 但呢个唔会, 反而薯仔味更特出, 好味道~Lobster bisque – 龙虾味浓, 加上一粒粒既龙虾肉, 好饮…点面包一流~酥皮焗牛扒 – 传统菜式, 味道不过不失, 牛肉太韧, 反而里面既配菜更好食~煎海鲈鱼 – 表面脆内里滑, 入口juicy, 能够将肉汁锁住, 而且海鲈鱼份量有一块牛扒咁大, 啖啖肉好有满足感~差d漏左称赞佢既餐包, 睇个样虽然唔多吸引, 但食落好软熟, 只搽牛油已然好好食~ 结账后当然要上去我最期待嘅露天bar啦, 我地将未饮完嘅红酒拎上顶楼~ 哗哗哗….真系靓到不得了, 高高嘅建筑物加香港嘅景式就喺你眼前出现~喺度一边倾计一边饮酒, 仲有咁靓嘅view, 真系人生一大乐事~ 我地仲影左好多相留念t
个view好正, 喺31楼….所以我相当期待~

31楼下一层就系食饭既地方, 当晚我地就喺呢度用膳
我地叫左

哗哗哗….真系靓到不得了
, 高高嘅建筑物加香港嘅景式就喺你眼前出现~
喺度一边倾计一边饮酒, 仲有咁靓嘅view, 真系人生一大乐事~ 我地仲影左好多相留念tim~

𠮶晚对我黎讲系一个美好嘅回忆, 所以大家有节日庆祝不妨一试

餐包
Lobster bisque