餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-07-06 230 浏览
夜晚过嚟帮衬呢间好耐冇食嘅饺子店,墙上嘅挂画换了一些,店员阿姐依然笑容满面,店内人气亦不减。~对佢哋嘅汤饺情有独钟,叫咗粟米同埋大白菜各10只,仲有龙凤松茸双灼饺等。粟米香香甜甜口感爽脆,大白菜就系清甜嘅感觉,𠮶个甜味同粟米嘅甜有少少唔同,猪肉味就会相对重一啲。两款饺都好高质,不过我最钟意都系满布黑白松露嘅龙凤松茸双灼饺,毕竟价钱唔算好贵得来又带点高级奢华感,坊间冇乜地方可以食到。~最近天气好热所以另外叫咗碟冰冰冻冻嘅四川凉面,呢款凉面胜在质感弹牙,辣酱加麻酱,仲有少少花生碎同埋青瓜丝,整个配搭口感丰富,而且真系好啱夏天食。~最后就系蜜饯鸡翼,呢款鸡翼系我心目中最钟意嘅鸡翼之一,除咗M记嘅脆香鸡翼之外,几乎无可匹敌,甜甜蜜蜜,再带点酱油咸香,令人一只接着一只停不下来。~~~🥢饺掂手工饺子云吞专门店 📍西环士美非路12号文光阁地下C号舖

~~~
🥢饺掂手工饺子云吞专门店