2023-11-11 130 浏览
由细听到大要去沙田食鸡粥或者食乳鸽,终于有机会去咗新强记,话晒老字号应该质素有保证,一入到去好有传统的格局。好快服务员安排我们入座,唔使等位。坐低听完介绍可以点双拼精选,就点了一个上汤龙虾伊面和肉松炒四季豆,原来仲会送一碟古法盐焗鸡。但系都一定要试一试只乳鸽,所以点了一只红烧乳鸽。乳鸽一嚟到已经好香好香,皮脆肉嫩唔再讲,连乳鸽骨都非常入味😋😋之后就到上汤龙虾伊面,面底爽滑,上汤唔系太咸,劲有龙虾味。龙虾够晒大份,件件都有肉,唔系得个壳,鲜甜新鲜食到耳仔郁。肉松四季豆都唔输蚀,条条翠绿,惹味!临走店员送甜品,每人一碗,可选择红豆沙或紫米露,虽然系送嘅,但都有质素保证,甜度刚好,够棉滑🥰🥰

肉松四季豆都唔输蚀,条条翠绿,惹味!