2024-01-11
认识呢间餐厅,系因为老公朋友既婚礼喺呢度搞左个小型婚宴!老公食过觉得好特别好想再食 ,所以佢就拣左喺我地既结婚周年再访呢间餐厅喇🥰🥰 话说呢间餐厅系秘鲁X日本既FUSION菜。其实我对秘鲁菜系零concept😆😆。但呢一餐比左我一个惊喜!! 我地食左一人一个SET DINNER(Discovering ZOKU),分别一个4 COURSE($588), 一个6 COURSE($888)!P.S. 如果有兴趣既话可以上餐厅网站睇下个menu,佢地应该成日转,我系上年11月食既,依家上网睇已经唔同左menu喇!呢两样系我地既开胃菜(OTOSHI)!上面系Octopus/Causa/Ginger下面系Wagyu/Crispy Rice/Quail Egg两样都好特别好精致! 上面用脆脆兜兜住八爪鱼加秘鲁既名菜凉拌薯仔鸡蛋😋😋下面有少少似生牛肉他他,两样都系一口食晒!!黎到前菜(KASHI)A5 宫崎和牛配上酢橘及柚子醋!酸酸地好开胃,和牛咬落入口即融☺️☺️☺️Ceviche,系秘鲁菜,是柠汁腌鱼生的意思。厨师将日本腌大根包住𫚕鱼生配上酱汁。每一口都系鲜味!😋😋😋以下系6 COURSE 先有既su
呢两样系我地既开胃菜(OTOSHI)!
上面系Octopus/Causa/Ginger
两样都好特别好精致!
黎到前菜(KASHI)
以下系6 COURSE 先有既sushi roll同下酒小食Taco!!😋😋😋
黎到主菜喇!! 我地加左$168拣左和牛牛扒!
上面仲有鹅肝😋 每一啖都系好香既油香,仲配上白饭!(应该系任添😂)好满足!!但一个人食晒一定好油腻,两个人一人食一半就刚刚好!!
第二个main course拣左煎甘鲷。鱼皮煎得好香好脆!鱼身好滑!!配上柚子泡沫,刚好解左刚刚和牛既油腻感!!😋😋😳
黎到甜品喇!!
绿茶心太软!!超级好食!!入面既绿茶流心唔会太苦!有抹茶香!!
呢个系mochi cake,咬落烟烟韧韧,配上椰子雪糕!估唔到咁清新😲
除左跟餐既甜品,订枱𠮶阵Book左系庆祝Anniversary,竟然有多件cake仔!!好彩我地仲食得落😂 同埋仲有两杯cocktail送!
今次食饭Book枱用左Openrice既优惠,有85折!呢个价钱食到呢个环境同质素!超值!!