2023-09-02
为咗庆祝我哋结婚15周年, 老公花尽心思拣咗Mandarin Grill & Bar, 就系睇中佢哋嘅环境气氛好适合我哋庆祝结婚周年🎉而且可以同小朋友一齐享用. 好开心餐厅为我哋安排咗窗口位景观一流👍Lenna 好细心咁为我哋介绍餐牌嘅菜式🍽 我哋就点左以下呢几款🌷🍠鲜花紫薯批 😋👍👍👍入口先有紫薯清香,食后个口仲有少少花香味添🦞蓝龙虾海胆挞 😋👍👍👍👍👍蓝龙虾爽口清甜海胆味道浓郁😋北海道带子松露配芋片 😋👍👍👍👍👍带子新鲜清甜配上松露及香芋脆片口感颇为特别Neil 专业详尽地介绍咗好多款橄榄油畀我哋选择, 配餐厅自家新鲜焗制面包🥖 热辣辣面包有两款第一款系海盐牛油面包口感非常松软, 另一款系外皮微微脆果仁提子包 两款都咁好味😋👍👍👍👍👍🍏🐟Home Made Applewood Smoked Salmon😋👍👍👍👍👍配唔同嘅配料有唔同嘅食法同口感, 三文鱼入口有淡淡的苹果木香味, 其他地方食唔到🐟😋👍🦞 Lobster bisque😋👍👍👍👍👍文华必试龙虾汤, 系我饮过最好味嘅龙虾汤, 龙虾汤浓度到好处, 唔会好腻 👍而且龙虾肉保持爽口清甜🦞😋🍴Beef Wellington😋👍👍👍
好开心餐厅为我哋安排咗窗口位景观一流👍
🌷🍠鲜花紫薯批 😋👍👍👍
入口先有紫薯清香,食后个口仲有少少花香味添
🦞蓝龙虾海胆挞 😋👍👍👍👍👍
蓝龙虾爽口清甜海胆味道浓郁
😋北海道带子松露配芋片 😋👍👍👍👍👍
带子新鲜清甜配上松露及香芋脆片口感颇为特别
🦞 Lobster bisque😋👍👍👍👍👍
🍴Beef Wellington😋👍👍👍👍👍
最出名嘅威灵顿牛果然不同凡响, 香脆嘅酥皮, 切开散发著 香浓嘅菇味 牛肉肉质保持鲜嫩, 简直系完美
🥩A5 Wagyu😋👍👍👍👍👍
香脆的外皮 火喉控制得恰到好处 肉质嫩滑入口溶化, 而且唔会成口油
🥚Souffle😋👍👍👍👍👍
云呢拿雪糕 配上热辣辣 外脆内软梳乎厘
真系要一赞Neil, Ryan, Lenna 同Corlos 会好细心咁介绍每道菜及唔同嘅食法, 服务水准一流, 又不时会问下啱唔啱仔仔嘅口味,照顾周到又细心, 加上佢哋亲切嘅笑容简直系令我哋宾至如归.
❤️🫶好多谢你哋畀咗一个难忘嘅周年纪念我哋🥰