2009-09-09
SEP 6,2009 (SUN) DINNER $241今晚有好多电视节目想睇,个个都唔愿去街食,于是叫PIZZA HUT医肚算吧!最近新推出有个FUN茄狂热套餐,有信用咭优惠,又无咩特别想食,于是乎就试试看吧!落咗单先发觉原来而家改咗由置乐花园送出!本想自取9折悭返 $24,好彩佢地叫住我,唔系原来咁远路真系搭车都要钱啦!HSBC信用卡外送速递2人套餐 $213宽面点点批(大批)配秘制蕃茄Salsa酱 ~ 配佢个头咩都唔记得送啲酱嚟!PIZZA上面只系舖咗几粒仔半颗嘅车厘茄、几片焗成极迷你嘅青瓜仔干【差D发觉唔到】、仲有好丁点真系好丁点嘅好似系鸡肉粒嘅肉粒&几条宽条面,可能俾D人可以顶肚饿呱!不过真系送到嚟已经又腍又微冻,个样又唔讨好,大家都非常咁 … … 咁唔欣赏la!蕃茄酱肉丸宽条面 ~ 呢样系全个餐最好食呢!系仲热嘅!肉丸又好味仲有4粒添刚好够分,唔驶争食!宽条面里好多蕃茄汁,捞匀后好正!一阵就食哂lu!小食滋味盒配鸡软骨 ~ 包括:2件香草包条 + 6件笑笑薯饼 + 6件鱼手指 + 2串鸡软骨配茄汁,亦都系全是冻的!香草包味道几好,如果热应该会仲好味!笑笑薯饼个样就几得人欢心
HSBC信用卡外送速递2人套餐 $213
香草包味道几好,如果热应该会仲好味!
笑笑薯饼个样就几得人欢心,但个心咬落唔系几好食感觉好粉,由于太冻嘅关系,系极难食嘅!
鱼手指外表唔吸引,不过冻得嚟都还可以,但当然唔可以话好食喇!
串鸡软骨唔知点解系微暖㖞!不过最搅鬼系鸡肉串,唔系鸡软骨嚟!
蕃茄汤两客 ~ 好浓好热仲好多材料,蛮不错!
木糠布甸两客 ~ 味道浓郁,布甸都几滑,yummy!
网上惠顾外送速递满$180嘅免费优惠:
焗粟米肉酱薯蓉 ~ 热烘烘的!但薯蓉唔够滑!
威尼斯甜奶油迷你批 ~ 好味过个把鬼嘅新产品pizza多多声,起码系热嘅,仲好香添!跟咗一小盒炼奶点嚟食,正㖞!
升级优惠:
秘制鸡槌 $28 ~ 呢个鸡槌好入味,好多黑椒喺上面,我最钟意食黑椒好啱我!
其实个2人餐两个人都要食量惊人先可以食得哂!我哋4个人食份量都太多!
不过迟咗成半个钟头先嚟到,总共等咗1个半钟冇多冇少,真系饿死人!打电话去问,佢地嘅解释系无车送嚟㖞!!!一早整好哂!怪唔得有啲嘢嚟到冻哂啦!真系好意思话俾人知!唉!!嚟到D嘢全部腍哂!!个PIZZA就最难食,系好微好微暖又腍又湿,好似食紧隔夜面包咁!又唔记得拎佢个餐嘅卖点Salsa 酱嚟!外卖速递话又无车又远路,真系要啲时间架!咁你公司自己谂啦!仲咩餐具都无添,唔知以为好环保,其实系唔记得俾我呀!
好似话新屯门中心即将会开返一间,未开之前都唔会再帮衬!因为佢地又唔够车,又嫌远,咁点做外送速递呀!真系辛苦哂打工𠮶班车手呀!!真系好好反映出揾食艰难呀!成件事都唔系佢地错!但我相信佢地送到D嘢食俾人,一定好受气!仲要笑住口SAY SORRY!帮公司解释!所以我系有俾贴士嘅!因为系对事唔系对人嘛!佢真系好好礼貌架!值得一赞!