真系唔系讲笑呢,度系我食过咁多间声称嘅意大利餐厅最难食的一间, 首先门面懒靓,就令佢吸引到大家嘅 兴趣入去试, 但系首先味道真系超级淡而无味, 佢可以整𠮶个 油甘鱼鱼生cappachio 整到完全冇 酸醋/柚子汁,啲鱼又腥到一个点;第二样系Beef tartare生牛肉, 肉嘅颜色有点灰暗,似乎唔太新鲜,同埋太烟韧,我阿妈lurrr返啲渣出嚟; 第三样就食咗大虾 risotto,一样冇味, portion细; 第四样菜 就系 意大利芝士蕃茄汁意大利粉,又系零味,得少少蕃茄味, 真系“大家乐“ 都好食过佢。 我唔知道系呢间意大利餐厅系咪特登整到冇味等你自己加𠮶啲Truffle盐 , 定系佢个意大利厨师真系好有问题,定系当日换咗另外一个劲废嘅厨师。 虽然伙记态度尚好, 全部系讲英文嘅宾妹宾佬, 但系仲有两样嘢非常之火滚,第一: 我谂佢已经冇咗酒牌一个几月,完全冇喺门口出面讲明,等我哋入咗去先至没有酒喝,非常之失望, 等我哋要自己出面7-11买返嚟自己饮,虽然佢冇收 corkage fee and provided ice buckets and glasses;其他能你non alcoholic beverages还可以。 第二:就系呢个价钱( 178一个难食意粉,238一个难食risotto, 258一个难食cappachio
, 198一个难食beef tartare
) 可以食到中环级数嘅意大利餐厅啦!!! 真系叫咗三样嘢食完都已经唔想再试甜品,睇到其他人review都见到话啲甜品超难食, 所以都系自己出返去出面食算。 今日仲系我特登请父母嚟食的一餐大餐,真系食到一肚气, 绝对不会再来第二次!!!
tomato italian cheese spaghetti
2023-02-04
庆祝纪念