2016-05-07 1660 浏览
第一次不满到食完要写食评,希望街坊们不要中伏!因为自己好钟意食韩国嘢,加上呢间嘢离屋企廿步之遥,所以佢初开张已经和老爸去试dinner,点了kimchi炒饭,蛋锅,海带汤等等,点知得个炒饭入得口!蛋锅好老,同韩国食的差太远,海带汤咸到不行,我在香港其他任何一间韩餐馆食都好过佢!事隔至少一年, 呢间铺头依然日日长龙,我星期六lunch 想俾多次机会佢, 点左个牛饭,个menu 一睇已经好离谱,连茶都要另外加钱(韩国的话固然免费任斟,而且食乜都有小拌菜同汤)以韩国标准来比较可能唔公平,咁以香港地一个48蚊牛肉饭来评价吧,你当然期望佢好过吉x家, 殊不知,饭粒硬到唔想食,分明系隔夜到唔隔夜,啲牛肉好un,要咬劲耐,我心谂even 以前大学时期食嘅颓饭都好过佢。。。食了一半,真不想再作贱自己,返屋企用osulloc绿茶酱整多士食无咁嬲!卖单居然仲收加一,水都无杯,服什么务呢?永久black list.ps 坐我旁边的夫妇食了呢度主打的鸡,也跟店员说太甜,我心想主打菜也不能令人吃得津津有味, 真不知大家为何要排队!我打这篇是想奉劝未食过的西环街坊唔好去了,虽然西环韩食选择少,但有地铁了,出西环食
第一次不满到食完要写食评,希望街坊们不要中伏!

ps 坐我旁边的夫妇食了呢度主打的鸡,也跟店员说太甜,我心想主打菜也不能令人吃得津津有味, 真不知大家为何要排队!我打这篇是想奉劝未食过的西环街坊唔好去了,虽然西环韩食选择少,但有地铁了,出西环食有大把选择啦。。。